Ötvenezer forintot tudott összegyűjteni a szerda esti hidegben a Zöld Baloldal, amely a Kossuth téren a csereháti romáknak rendezett gyűjtést tűzifára. A baloldali szervezet József Attila szobra mellett próbált segíteni azoknak, akiknek még fűtésre sem telik, vagy akik a falopások büntetésének megszigorítása miatt már fát se tudnak lopni. A szolidaritási rendezvényen mi körülbelül tíz embert láttunk, de a szervezők szerint többen voltak.

„Hozz egy ezrest fára!” címszóval hívta demonstrálni a Zöld Baloldal a Parlament melletti József Attila-szoborhoz azokat, akik segíteni akarnak néhány elszegényedett, borsodi családon.

„Fűtsünk be nekik, érezzék a szolidaritás melegét!” – szólt a felhívás. Arra kérték az embereket, hogy adakozzanak némi pénzt, amit ők a Csereháti Roma Önsegítő Egyesületnek küldenek el, hogy fát tudjanak venni a szegényeknek. Vagy ha pénzt nem is adnak, jelenlétükkel mutassák ki szolidaritásukat.
Foktó: Barakonyi Szabolcs

Fél hatra odaérve maximum tíz ember fagyoskodott a kezeit reményvesztetten lógató József Attilával szemközt, aki mellett egy dunsztos üvegben csillogott az összegyűjtött pénz. A demonstráción állítólag voltak ennél többen is öt órakor, de az újságírókat csak fél hatra hívták. Elkerülhettük egymást-írja az index.hu