Az MSZP párthonlapján vallott magánéleti „in flagranti” esetéről Nyakó István, a párt korábbi szóvivője. A videóból kiderül, hogy miként került, akaratán kívül címlapra még miskolci körjegyzőként a későbbi képviselő.

„a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőit ezúttal nem aktuális politikai eseményekről kérdeztük, hanem arra kértük őket, meséljék el magánéletük egy-egy meghatározó vagy éppen csak megmosolyogtató történetét.”

Rendhagyó videósorozatot indítottak a szocialisták saját párthonlapjukon. Mint írják: „a Magyar Szocilasta Párt országgyűlési képviselőit ezúttal nem aktuális politikai eseményekről kérdeztük, hanem arra kértük őket, meséljék el magánéletük egy-egy meghatározó vagy éppen csak megmosolygtató történetét.”

Nyakó István volt az első, aki kamera elé állt. A volt pártszóvivő annak történetét mesélte el, hogyan került először címlapra. A szocialista politikus elmondta, hogy még „miskolci körjegyző korában” egy hét tanulmányi szabadságot vett ki, de tanulás helyett inkább – egy sörrel a kezében – a helyi strandfürdőre ment pihenni. Az Észak-Magyarország című regionális lap viszont épp illusztrációt készített a strandok szezonnyitásáról, így Nyakó is szerepelt azon a fotón, amely másnap megjelent a lap első oldalán.

A politikus szerint emiatt nemcsak a munkahelyén, de az akkori barátnőjétől is kikapott-írja a nol.hu