A hétvégi havazás után számos hazai síterep újranyit hétfőn. Az elmúlt két napban körülbelül 15-20 centiméter friss hó esett, így a pályák sportolásra alkalmasak. A mínusz 5 fok körüli hőmérséklet a hóágyúzásnak is kedvez, így a pályák a téli szünetben várhatóan végig nyitva lesznek.

Dobogókőn, a Kékestetőn és Visegrádon is kinyitnak a sípályák a kedvező időjárás miatt. Mindhárom helyen 10-30 centiméter friss hó esett a hétvégén, így a kényszerszünet után újra lehet síelni, snowboardozni a pályákon.

Eplényben a hétvégén is lehetett sportolni. A pályákon jelenleg 40-50 centiméter tömörített hó van és a 6 síliftből 2 biztosan üzemel. Mátraszentistvánon 25 centiméter friss hó hullott, így a hóréteg vastagsága 30-50 centiméter. Itt a 6 liftből 4 működik és a két ünnep között minden nap tartanak esti síelést is. Hasonló a helyzet Szilvásváradon is, ahol ugyancsak van esti síelési lehetőség is. A Szalajka-völgyben található pályán 22-30 centiméter a hóréteg vastagsága. Sátoraljaújhelyen jelenleg is havazik, itt most 9 centi friss hó van és 1 lift üzemel.

Budapesten, a Normafánál 5-10 centiméter porhó van, de a szél miatt egyenetlen az eloszlása. Eltérő a hóvastagság a Nagy Hideg-hegyen is, ahol 12 centis lepelhó van, a pálya egyelőre zárva tart. Nem üzemel a bánkúti síterep sem, itt 5-10 centis friss hó fedi a pályákat.