Magyarország – Terhelő tanúvallomást tett saját fiá­ra Koltai Róbert . A Blikk információi szerint az egy héttel ezelőtt kihallgatott színész – talán akaratlanul -, de sokat ártott előzetes letartóztatásban lévő fiának, Gábornak.

A producert egyébként már nem 2,4 milliárd, hanem 4,2 milliárd forintos adócsalással gyanúsítják, és indítványozták, hogy 60 nappal hosszabbítsák meg letartóztatását.
Koltai Gábor előzetes letartóztatásban van

– A gyanúsított hozzátartozójának nem kötelessége családtagjára vallani – szögezte le a tényt az ügyben nyomozást felügyelő szerv neve elhallgatását kérő munkatársa. – Ebben az esetben mégis ez történt, hiszen a filmszínész az őt kihallgató nyomozóknak határozottan azt mondta, hogy három éve átadta az ügyvezetést fiának, aki egy személyben döntött, és kizárólag neki, azaz a fiának volt aláírási, illetve döntési joga – osztotta meg a nyomozás eddigi részleteit a Blikk-kel informátorunk, aki nem mellesleg elárulta azt is, Koltai Róbert nem egyedül érkezett a kihallgatásra; ügyvédje is elkísérte.
Koltai Róbert azt mondta: három éve átadta az ügyvezetést fiának, P. Koltai Gábornak, így neki se döntési, se aláírási joga nem volt

Informátorunk elmondása szerint stratégiájuk egyértelműen az volt, hogy a színművészt tisztázzák az alól a gyanú alól, amely szerint tulajdonosként rálátása vagy döntési joga lett volna az elmúlt években készített filmek bármelyikénél.

Mint megtudtuk, azoknál az alkotásoknál, amelyek a nyomozás tárgyát képezik, Koltai Róbert azt mondta, fia volt az, aki aláírta a szerződéseket, ahogyan ő volt a pénzügyi terv kidolgozója is. Ezzel jogi szempontból a színész a saját fia ellen vallott, hiszen tanúvallomása eszköz lehet a bíróságon is a vád képviselőinek kezében.

Megtörte a csendet a színész, először beszélt fia letartóztatása óta

Arra a kérdésre Koltai nem tudott egyértelmű választ adni a nyomozóknak: észlelte-e gyereke óriási vagyongyarapodását, feltűnt-e neki, hogy amit ő egy élet munkájával se tudott megteremteni, azt Gábor fia alig egy év alatt tető alá hozta. Ezt mi is szerettük volna megkérdezni a színművésztől, de mobiltelefonján nem tudtuk elérni.

Blikk-információ