calvero56 Indián lány kedvesem ma kipróbálta a western nyerget, kantárt, kilovagolt friss havon. Hívott engem is, de azt már a nyáron kijelentettem: rosszmagam csakis pénzért lovagol (értve ezen, hogy csak akkor ülök ismét lóra, ha a Sacra Corona után, valami csoda folytán ismét filmet forgatok, illetve történelmi filmben játszom, amelyben a lovaglásért kitöltött számlát adok, és némi pénz csilingel a nemlétező számlámon.) Mennyire boldog volt ez az édes nő pár hónappal ezelőtt, amikor megvette azt a western nyerget, s más egyéb járulékos eszközt, nyeregalátétet, satöbbit…! A kantárt még a saját fejére is rátette, és percekig abban járt-kelt, nyihogott a lakásban, lónak játsszva magát. Ugyanolyan bolond, mint minden szenvedélyes ember. A szóban forgó kantár nem ám angol stílusú…! Nem, az is western. Mert hogy (tőle tudom) két fajta lovaglási irányzat létezik: az angolosan fegyelmezett, meg a westernesen szabad stílusú. Ő mindkettőben otthon van, de ma szabad akart lenni, ezért tette fel az említett nyerget.

Egyedül vagyok, és nyugodt. Nincs bennem semmi olyan, amit ki kellene írnom magamból, annak érdekében, hogy megnyugodjak. Mert az írás a magamfajta grafománoknak önterápia: ha kicsit gyurcsányozom, kálizom, benedekezem satöbbizem (bő a példahozatal választéka, s még nincs is tele a börtön… csak a faszom ezekkel) szóval, ha a megvetett személyek nevét leírom, máris sok salak távozik a szervezetemből. Próbáld ki te is Barátom! Foglald mondatba a számodra nem kóser személyek nevét ( a „kóser” szót nem ám féreérteni, sem félremagyarázni!) szóval a megvetett személyek nevét írd le százszor, mint a kisdiák, akit a tanárnő büntet. Írd le, mert téged valaki fentről büntet, egyszersmind jutalmaz azzal, hogy adott képességet, a szavakkal való bánásmódhoz, minek segedelmével a lelkedben felgyülemlett salakot kiírhatod magadból.

Olyan nyugodt és békés vagyok…! Ma semmi bajom a világgal. (Vagy ha igen, csak le kell írnom pár – huncutul mondatba foglalt nevet – máris elmúlik minden baj.)

Öleli minden olvasóját Calvero, aki ma Xanax nélkül nyugodt.