A jövő hét közepéig hidegre és havazásra kell készülni – mondta Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa. Kedden ismét – a délnyugati területeket leszámítva – az ország nagy részén számíthatunk havazásra. Majd a következő napokban szintén hózáporokra, kisebb havazásra kell készülni.

Ameddig a meteorológiának prognózisa van – tíz napra előre – egészen a jövő hét közepéig hideg, téli időre számíthatunk, így ahol most nagy hó van, az biztosan meg fog maradni – mondta Török László. Kedden pár centiméter friss hó várható.

Az OMSZ munkatársa azt is elmondta, hogy a jövő hétre nagyobb mennyiségű csapadékot vár a meteorológia, ami a mostani előrejelzések szerint szintén hó formájában hullhat.

Éjszakánként kemény fagyra kell készülni. Általában mínusz 9, mínusz 14 fok lesz az országban, de ahol vastagabb hó fedi a talajt, akár mínusz 20 fok is lehet – mondta az OMSZ munkatársa.

Napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet. A hétvégén várható kisebb enyhülés, melynek következtében szombaton, vasárnap és esetleg hétfőn plusz 2-3 fok is lehet. Ezután viszont megint egy kicsit hidegebb lesz – tette hozzá Török László.