Julian Assange Julian Assange, a WikiLeaks alapítója bejelentette, hogy fél éven belül közzéteszik az Izraellel foglalkozó 3700 darab diplomáciai dokumentumot, s ebből mintegy 2500 kizárólag a Moszád tevékenységére vonatkozik. Az izraeli titkosszolgálat máris kutakodik Assange és munkatársai után.

A közeljövőben újabb titkokat tudhatunk meg az úgynevezett második libanoni háborúról és a Máhmúd el-Mábhúh Hamász-vezető elleni dubáji merényletről.

„Az izraeli Moszád, a CIA, valamint az ausztrál és a svéd titkosszolgálat már a nyomunkban vannak, kutakodnak utánunk, s igyekeznek megtudakolni, hogy a közeljövőben milyen diplomáciai dokumentumokat szivárogtatunk ki”, mondta Julian Assange, a WikiLeaks alapítója az Ál-Dzsázírá összarab hírtelevízió londoni stúdiójában a Bilá Hudúd (Határok nélkül) című műsor számára adott interjúban. Az Angliában tartózkodó, és szabad mozgásában erősen korlátozott ausztrál újságíró egyben cáfolta az arab sajtóban napvilágot látott híreszteléseket, melyek szerint alkut kötött az izraeli titkosszolgálattal, s a megállapodás értelmében többé nem tesz közzé a zsidó államra vonatkozó kellemetlen dokumentumokat.

„Nincs sem közvetlen, sem közvetett kapcsolatom az izraeliekkel”, jelentette ki az Ál-Dzsázírának Julian Assange.