Szikszón 2011. január elsejétől 600 forint  lesz a lakossági víz- és csatornadíj. Erről döntött a napokban a város önkormányzata. Családonként – átlagos 6-8 köbméteres havi fogyasztás mellett – ezzel a döntéssel 72 000 forintot spórolnak meg a szikszóiak évente.

Füzesséri József Szikszó polgármestere arról beszélt: a szikszóiak számára óriási probléma volt az arany árral vetekedő víz- és csatornadíj. Nemcsak országosan volt kirívó az 1200 forint / köbméter ár, hanem európai viszonylatban is. Például a NAT GEO szeptemberi összeállítása szerint a szikszói vízdíj megelőzte néhány európai nagyváros, pl. Koppenhága vízdíját is.

Füzesséri József azt is hozzátette

  : választási ígérete volt a szikszóiak számára az, hogy ha ő és az általa támogatott függetlenek többséget kapnak a képviselő testületben, akkor első döntéseik egyike lesz a vízdíjcsökkentés. Mivel a mindenkori képviselőtestület hatásköre a vízdíj megállapítása, ezért a képviselőtestületi ülésen határoztak arról, hogy kötelezik a Szikszó Vízmű Kft-t a 600 forint / köbméter víz- és csatornadíj bevezetésére január 1-étől.

Füzesséri József kijelentette: Szikszón nagyon nehéz körülmények között élnek a családok, nagy a munkanélküliség, és akinek munkája is van, az országos átlagnál jóval kevesebbet keres. Így polgármesterként kiemelten fontosnak tartja, hogy az önkormányzat döntéseivel a családok mindennapi megélhetését segítse.