Felfüggesztették a Magyar Rádióból Mong Attilát, aki reggel egy perces némasággal fejezte ki „véleményét” az új médiaszabályozásról – értesült a hvg.hu . Szerkesztőjét, Bogár Zsoltot ugyancsak felfüggesztették.

Információink szerint Mong Attilát felfüggesztették, az esetről jelentést kell írnia. Műsort nem vezethet, de újságírói tevékenységet végezhet (például riportot készíthet), amíg sorsáról később döntenek. Az MR1-Kossuth Rádió reggeli, 180 perc című műsorát vezető Mong szerkesztőjével, Bogár Zsolttal egyetértésben egyperces némasággal fejezte ki véleményét a hajnalban a parlamentben elfogadott médiatörvényről, illetve arról, hogy az új szabályozás szerint nem fejezheti ki véleményét. A műsorvezető blogján arról számolt be, hogy a főszerkesztő Gazsó L. Ferenc rapportra hívta be. A főszerkesztő – írja Mong – a napindító értekezleten magánakciónak és a „nárcizmus és az exhibicionizmus” megnyilvánulásának minősítette a hallgatást. A műsor szerkesztőjét, Bogár Zsoltot információink szerint ugyancsak felfüggesztették.

A közrádióból egyébként éppen tegnap tűnt el Tölgyessy Péter elemző műsora. Az egykori SZDSZ-elnök, majd Fidesz-képviselő azért mondott le a szereplésről, mert a főszerkesztő egy jobbközeli elemzővel ellensúlyozta volna ki a műsorban Tölgyessy megállapításait.