Demeter Ervin lesz a Borsod megyei főispán

(Demeter a kép baloldalán, Mádon bort kóstol))Lapunk információi szerint maga Orbán Viktor válogatta ki a jövő év elején hivatalba lépő főispánokat. Az új kormányhivatalok politikai vezetését ellátó kormánymegbízottak január 1-től lesznek a hazai közigazgatás legbefolyásosabb vezetői.

Demeter Ervin Borsod-Abaúj-Zemplén megyét

kapta. Korában Ódor Ferenc, Tállai András neve is felmerült, mint lehetséges jelöltek. Demeter Ervin neve azért meglepetés, mert a politikus sok szállal kötődik Heves megyéhez. Demeter korábban a titkosszolgálatok működésével, ellenőrzésével kapcsolatos feladatok révén vált ismerté, egyébként pedig ismert borász.
Jövőre a kormányhivatal veszi majd át a közigazgatási hivatal feladatait, a főigazgató irányítása alá a kormányhivatal részeként integrálnak tizennégy államigazgatási szervet. A korábbi regionális regionális államigazgatási hivatalok helyett szeptembertől megyei közigazgatási hivatalok alakultak. Ezek az új hivatalok bővülnek fokozatosan óriási kormányhivatalokká, amelyek már nemcsak az önkormányzatok törvényességét felügyelik, hanem igyekeznek egyesíteni minél több államigazgatási szerepet a gyámügytől az építési engedélyek kiadásáig. Az átalakítást Navracsics Tibor minisztériuma azzal indokolja, hogy ezzel megvalósítható az állampolgár számára kedvezőbb egyablakos ügyintézés.