A Világgazdaság szerint több nagyberuházás leállításával stabilizálhatják a főváros jövő évi költségvetését. Elállhatnak egyelőre a négyes metró Keleti Pályaudvar és Bosnyák tér közötti szakaszától, a Városliget rekonstrukciójától és több nagyobb útszakasz felújításától.

A lap a fővárosi költségvetés első munkaterve alapján azt írta, hogy veszélybe kerülhet több jövő évre tervezett nagyberuházás, mivel ezek leállításával stabilizálhatják a budapesti költségvetést. A tervek a márciusi végszavazásig még lényegesen módosulhatnak, főleg, hogy például a metróberuházásról szóló döntéshez a kormánnyal is egyeztetni kell.

A metró építését a Keleti Pályaudvar és a Bosnyák tér közötti szakaszon állítanák le egyelőre, pedig a menetrend szerint 2015-ig kellene elkészülnie és a hozzá tartozó pályázatokat még idén ki kellene írni. A metróhosszabbítás csúszásával a Bosnyák térre tervezett Mundo bevásárlóközpont építését is újragondolhatják a kivitelezők. A lap szerint évi 10 milliárd forint amortizációpótló támogatást spórolhatnak meg a Keleti Pályaudvaron túli metróépítés leállításával.