Egy ózdi, fűtetlen lakásban találtak rá a földön fekvő 97 éves édesanyára és 46 éves fiáradecember 18-án. A férfi életét már nem lehetett megmenteni, halálát az elsődleges szakvélemény szerint kihűlés okozta, míg az erősen kihűlt idős nő állapotát kórházba szállítását követően sikerült stabilizálni. A haláleset körülményeit az Ózdi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Edelényben, egy 53 éves férfit találtak fűtetlen lakásának padlóján december 19-én. A megtartott helyszíni szemle során idegenkezűség nem merült fel, a vizsgálatot végző orvos a halál valószínűsíthető okaként a kihűlést nevezte meg. Az Edelényi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

A kihűlésekkel kapcsolatban fontos kihangsúlyozni, hogy a probléma nem elsősorban rendőrségi, hanem szociális, össztársadalmi ügy. Ezért a hidegebb, téli időjárás során fordítsunk nagyobb figyelmet azon embertársainkra, akik szociális, vagy más egyéb személyi körülményeik miatt ezen a téren veszélyeztetettek.
Telefonáljon: Ne hagyja hidegen a kihűlés!

A rendőrség kéri a polgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon-írja a boon.hu