-20 fokot mért az Időkép egyik észlelője Nagykanizsán éjszaka, de Pornóapátiban is -18,7 fokig hűlt a levegő. Az ország nagy részén egész nap hideg idő várható, de jelentősebb csapadék nem lesz.

Vasárnap a nap első felében lesz országos átlagban naposabb az idő, majd a keleti, északkeleti megyékhez hasonlóan egyre több helyen felhősödés várható. Csapadék az ország döntő részén nem lesz. A délire forduló szél napközben a Dunántúlon többfelé megerősödik, a Kisalföldön néhol viharossá fokozódik, amely hófúvást okoz. Foltokban zúzmarás köd eleinte előfordulhat.
A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -2, -7 fok között várható, de a szeles Dunántúlon már a 0 fokot is elérheti. Késő estére többnyire -5, -12 fok közé hűl a levegő, a szelesebb Dunántúli régiókban viszont ennél enyhébb lesz a levegő.
A jövő hét első felében eleinte változóan, majd többnyire erősen felhős lesz az ég. Nagyobb valószínűséggel az időszak végén várható csapadék, ekkor már esőre, záporra lehet számítani. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben -4, -9, később +2, -3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte -2, +3, majd 1, 7 fok között valószínű.