Acél helyett Tudásgyár !

A Factory Arénát működtető Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub a legújabb művészeti irányzatokat

felkaroló Szépmesterségek Alapítvánnyal összefogva arra vállalkozott, hogy két éven át kompetenciafejlesztő műhelyeket és tehetséggondozó programokat szervez a rendhagyó közösségi térben.

A tudásgyár elnevezésű projekt bemutatkozó nyitórendezvényét a Művészetek Háza Uránia Art termében tartottuk csütörtökön. Az eseményen Egri Zsuzsa, a Factory Sportaréna vezetője mutatta be a program magvalósulásának otthont adó helyszínt, majd a zenei (Hanggyár), vizuális (Képgyár), helyismereti (Gyársztori), irodalmi (MŰÚT szöveggyár), színházi (Deszka) és a filmes (Filmgyár) műhelyek vezetői ismertették röviden elképzeléseiket.

A projekt alapkoncepciója az olyan tehetséges fiatalok megszólítása és kibontakoztatása, akik hátrányos helyzetük miatt nem jutnak hozzá a hagyományos oktatási és fejlesztési formákhoz. Átfogó cél, hogy informális tanulási alkalmak által a résztvevők megértsék a kortárs kultúrát és művészetet, emellett legyenek elképzeléseik és használható eszközeik jövőjük aktív formálására. A következő 24 hónapban mintegy 500 diák kapcsolódhat be a rendezvénysorozatba, de várjuk a külsős érdeklődőket is.