A Jobbik kérte? Átszervezik a miskolci polgármesteri hivatalt

A közgyűlési javaslatban információink szerint a következő szerepel: a főosztályi felépítés marad, de kevesebb lesz ezekből. Az előterjesztés ugyanis öt főosztályra tesz javaslatot: Polgármesteri Kabinet, Jegyzői Kabinet, Gazdálkodási Főosztály, Humán Főosztály, Hatósági Főosztály. Várhatóan a Polgármesteri Kabinethez tartoznak majd a főépítészi, városfejlesztési és városrendezési, stratégiai tervezési feladatok, ellátja továbbá a pályázatkezelést, gazdaságfejlesztést, esélyegyenlőségi, sport, nemzetközi, sajtó és kommunikációs feladatokat. Ehhez a szervezethez kerülnek az informatikai, valamint a kulturális és városmarketing feladatok is.

A Jegyzői Kabinetben marad a képviselői munka segítése, a jogi és humánpolitikai, az ellenőrzési feladatok ellátása, valamint a kistérségi munkaszervezet is. Tevékenysége bővül az ellátási, szervezési, üzemeltetési feladatokkal.

A Gazdálkodási Főosztály pénzügyi, adó, vagyongazdálkodási feladatai kiegészülnek a környezetvédelemmel és a városüzemeltetéssel összefüggő gazdálkodási feladatokkal.

A Humán Főosztály ellátja az egészségügyi, szociális, családvédelmi feladatokat, kibővítve a közoktatási feladatokkal.

A Hatósági Főosztály az okmányirodai és a jelenlegi hatósági igazgatási feladatellátáson túlmenően végzi az építési-, környezetvédelmi hatósági, továbbá a közterület-felügyeleti és rendészeti feladatokat-írja a boon.hu