A Factory Arénát működtető Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub és a legújabb művészeti irányzatokat felkaroló Szépmesterségek Alapítvány közös összefogással arra vállalkozott , hogy 24 hónapon át kompetenciafejlesztő műhelyeket és tehetséggondozó programokat szervez a rendhagyó közösségi színtérben. A projekt alapkoncepciója, olyan tehetséges fiatalokat megszólítani és kibontakoztatni, akik hátrányos helyzetük miatt nem jutnak hozzá a hagyományos oktatási, fejlesztési formákhoz. Átfogó cél, hogy informális tanulási alkalmak keretében a fiatalok megértsék a körülöttük lévő világot, a kortárs kultúrát és művészetet, s legyenek elképzeléseik és használható eszközeik környezetük és jövőjük aktív formálására.

A Tudásgyár projekt keretében komplex módon rendhagyó zenei, képzőművészeti, helyismereti szakkörök, kreatív foglalkoztató klub, íróiskola, színházértelmező és filmkészítő műhelyek, táborok működnek Miskolcon, a vasgyári Factory Arénában 2011-ben és 2012-ben. A projekt bemutatkozó nyitórendezvénye 2010. december 9. csütörtök, 14 óra., ahová meghívtuk a miskolci középiskolák igazgatóit, művésztanárait és diákjait, továbbá a média képviselőit. Helyszín: Művészetek Háza (Miskolc, Rákóczi u. 5.)

A művészetek háza előtti téren pedig a fiatalok mutatkoznak majd be, különböző modern művészeti animációkkal. Music, breakdance, street art, visual, olajos hordók, lángok az égig, zsonglőrök, forralt bor, tea, Kalifornia !