Öt rendbeli becsületsértés miatt vádat emelt Molnár Gyula volt MSZP-s országgyűlési képviselő, korábbi XI. kerületi polgármester ellen az ügyészség. A vádirat szerint Molnár tavaly szeptemberben a Budai várban durván sértegette és kirúgással fenyegette az autóját megállító rendőröket. A szocialista politikus ellen egy másik ügyben hivatali visszaélés gyanúja miatt is folyik büntetőeljárás egy Kopaszi gát melletti telek eladása miatt. Ez utóbbi ügyben várhatóan január végén fejeződik be a nyomozás.

Borfesztivált tartottak a Budai várban tavaly szeptember 10-én. A rendezvénnyel egyidőben a rendőrök közlekedésbiztonsági akciót szerveztek a várból levezető úton, hogy kiszűrjék az ittas vezetőket. Meg akarták állítani Molnár Gyula akkori 11. kerületi szocialista polgármester autóját is. A sofőr, egy nyugdíjas rendőr azonban először csak lassított és kikiabált a kocsiból.

A rendőrök vallomása szerint azt mondta, menjenek az útból, mert nagy ember az utasa. Végül mégis megállt, és a rendőrök igazoltatták a vezetőt. A vádirat szerint Molnár Gyula ekkor kiszállt, felmutatta országgyűlési képviselői igaz