Komoly lehűlés jön csütörtökön

Két napig enyhe, esős időnk lesz, délnyugaton tavaszias hőmérséklettel, aztán érkezik a hideg és a hó. A középső országrészben és a Dunántúlon akár 70-100 kilométeres széllökések is lehetnek.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Dunántúlon hosszabb időszakokra is felszakadozhat a felhőzet. Eleinte többfelé, később főleg keleten, északkeleten valószínű eső.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 12 fok között valószínű, délnyugaton azonban 14, 15 fok is lehet. Estére legtöbb helyen 3-10 fok közé hűl le a levegő. Szerdán egy-két fokkal még ennél is melegebb lesz.

A folytatásban többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak rövid időre, főként nyugaton szakadozik fel a felhőzet. Csütörtökön az esőt egyre nagyobb területen havazás váltja fel, viharossá fokozódik az északnyugati szél. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, és már csak +2, -4 fok valószínű.

A melegfrontra érzékenyek fejfájásra, migrénes tünetekre, fáradékonyságra, szédülésre, alvási zavarokra számíthatnak.

Az időkép.hu előrejelzése szerint a hétvégén napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet. „A bizonytalanság rendkívül nagy a hétvégétől kezdve: egy mediterrán ciklon hatására akár egy átmeneti enyhülés is benne van a pakliban délnyugatra, de az sem elképzelhetetlen (sőt, valamivel valószínűbb is), hogy tovább erősödik majd a lehűlés: ez esetben viszont csak kevés csapadék hullana” – írta Ivády Anett meteorológus.