Fotópályázatot hirdet Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Kulturális és Vendégforgalmi Osztálya „Avasi Kilátó” címmel. A legjobb fotókkal szeretnék bemutatni a város kultúráját, környezetét, történelmi és modern  látnivalóit.

Az ingyenes pályázat célja: fotók segítségével kell bemutatniuk a versenyzőknek a várost, és annak gazdag építészeti örökségét, kultúráját, természetes és ember alkotta környezetét, egyedülálló eseményeit, rendezvényeit, történelmi és modern látnivalóit, hangulatait – egyszóval, hogy „teljes képet” kell adniuk a mai Miskolcról, az itt élőkről és az ide látogató vendégekről, turistákról. A pályázaton 2009-nél régebben készült alkotások nem szerepelhetnek. A pályázaton bárki részt vehet, állampolgárságától, lakóhelyétől, etnikai hovatartozástól, kortól, nemtől vagy foglalkozástól függetlenül. A verseny nyitott mind a hivatásos, mind pedig az amatőr fotósok számára.

A pályamunkák beérkezésének határideje 2011. január 31. A beadási határidő után beérkezett fotók nem vehetnek részt a pályázaton. A beérkezett alkotások egy a szervezők általi előzsűrizésen vesznek részt. A zsűri elé pedig csak a formai feltételeknek, valamint a kiírás tartalmának megfelelő, etikailag kifogásolhatatlan fotók kerülhetnek, amelyek közül a szakmai zsűri, 2011. február 14-én választja majd ki a nyertes, illetve a kiállításra kerülő fotókat. A dobogós díjak mellett még egy eredményt el lehet érni, ez pedig a közönség kedvenc alkotás, amire majd szavazni lehet a műkedvelő olvasóknak.

Technikai és egyéb feltételek:

A pályázati anyagok beadása kizárólag digitális formában (CD-én vagy DVD-n) aláírt regisztrációs adatlappal együtt – személyesen és postai úton – lehetséges.

Beadás helye: Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Kulturális és Vendégforgalmi Osztály, 3530 Miskolc, Batthyány u. 1. A zárt zsűrizés időpontja: 2011. február 14.

Mindenki csak a saját maga által készített fotókkal pályázhat. Egy pályázó maximum 20 pályaművet adhat be, ami lehet egyedi kép és maximum 10 képből álló sorozat (a sorozat egy képnek minősül). Egy kép csak egyszer adható be, nem szerepelhet egyedi képként és sorozat részeként, ha mégis, az a kép vagy sorozat kizárását vonja maga után!

Képfile technikai feltételei:

File-típus: JPEG, legmagasabb minőségben

Minimális méret: hosszabbik oldal: 2500 pixel
Maximális méret: hosszabbik oldal 6000 pixel

A megadott paraméterektől eltérő digitális anyagokat nem áll módunkban elfogadni.

A pályázó adatait, a képekhez tartozó képcímet és képaláírást nevezéskor, a regisztrációs adatlap és a pályaművek leadásakor adják meg. A program kiírói kérik a pályázókat, hogy minden egyes feltöltött fotó vagy sorozat mellé csatoljanak egy-egy rövid leírást (Word dokumentum), amely elmagyarázza, hogyan kapcsolódik a fotó a pályázati kiíráshoz, és mire szeretnék vele felhívni a figyelmet. A file-nevek nem tartalmazhatnak szóközt, alulvonást, ékezetet és egyéb speciális karaktert!
Képmanipuláció: (panoráma összefűzése több képből, kisebb retusálás, színkorrekció stb.) megengedett, de csak azzal a kikötéssel, hogy nem változtathatja meg az eredeti kép(ek) tartalmát, célja csak a képek összefűzése, a kép minőségének javítása vagy esztétikai értékének növelése lehet. Számítógéppel létrehozott, vagy olyan képek, amelyeknek az eredeti tartalmát megváltoztatták, nem vehetnek részt a pályázaton.

Díjak:

I. díj: 200 000 Ft készpénz és ajándékok

II. díj: 150 000 Ft készpénz és ajándékok
III. díj: 100 000 Ft készpénz és ajándékok

Közönségdíj: 100 000 Ft készpénz és ajándékok
A pályázattal kapcsolatos elérhetőségek:

A pályázat során bármikor kapcsolatba léphet a pályázat szervezőivel a kultur©miskolcph.hu, illetve a kakoczkia©miskolcph.hu e-mailcímeken és a 46/505-865, 46/503-028 telefonszámokon.