Elárverezték a veszprémi postásgyilkosság és a móri mészárlás nyomravezetőjének szárligeti házát. Szebenyi István közben perbe fogta jussáért a Magyar Postát, és Pintér Sándor belügyminiszterhez fordult segítségért.

Szebenyi amatőr hadszíntérkutatóként 2006 októberében a tarjáni erdőben egy fémdetektorral véletlenül rábukkant egy elásott hátizsákra, amelyben fegyveralkatrészek és egy váltás férfiruha volt. Pár nap múlva visszatért a helyszínre, és egy újabb elásott csomagra bukkant: ebben már fegyvereket és lőszerhüvelyeket talált. Utóbbiakról kiderült, hogy a postásgyilkosságnál és a móri mészárlásnál használt fegyverekből valók, meg is találták rajta Nagy DNS-mintáját. Ennek ellenére Szebenitől megtagadták a veszprémi postásgyilkosság 10 milliós és a móri bankrablás 25 milliós nyomravezetői díját, egy üveg bort kapott a segítségért.

Időközben Szebenyi vállalkozása bedőlt. Üzlettársát nem tudta kifizetni, aki emiatt perre ment. Tartozása a kamatokkal együtt hatmillió forint, amit most mellényzsebből kifizetne, ha korábban a szerinte őt megillető nyomravezetői díjakat megkapta volna. A nyomravezetőnek most elárverezték szárligeti házát, családjával anyósa vértesszőlősi nyaralójába húzza meg magát, ahol fűtés mellett sincs 14 foknál melegebb.

– Az ügyvédem beadta a keresetet a Magyar Posta ellen, az Országos Rendőr-főkapitányságra pedig felszólító levelet küldött – mondta a Borsnak Szebenyi.
– Mivel a bíróság jogerősen kimondta, hogy én vagyok a nyomravezető, nem is lehet kétséges a per kimenetele. Ugyanakkor levélben Pintér Sándor belügyminiszterhez fordultam és kértem, vizsgálja meg az ügyet.

A Fővárosi Ítélőtáblán csütörtökön hirdetnek jogerős ítélet Mór-ügyben. A múlt heti perbeszédében az ügyész Szebenyire, mint nyomravezetőre név szerint hivatkozott.

– Minek kellene még történnie ahhoz, hogy végre megkapjam azt, ami jár nekem!
borsonline.hu