A magyarok által is előszeretettel látogatott vörös-tengeri turistaparadicsomban ismét pánikhangulat uralkodik. Csak pár nap telt el azóta, hogy a hatóságok kifogták a múlt heti cápatámadások feltételezett elkövetőit, és újra megnyitották a strandokat a fürdőzők és búvárok számára. A döntés elhamarkodott volt, ugyanis a biztonságosnak nyilvánított vizeken máris újabb tragédia történt. Ezúttal egy hetvenéves német nő vált a csúcsragadozók martalékává a partközeli koralloknál. A környéken strandolók tanúi voltak, ahogy egy óceáni fehérfoltú cápa letépte az asszony egyik karját és fél combját.

– A víz úgy tajtékzott, mintha egy mosógépben lettem volna. A szörnyeteg felkavarta a vizet, miközben szegény asszony t marcangolta. Ő meg csak segítségért kiabált, de percek alatt odaveszett – nyilatkozta Ellen Barnes brit turista.

A Borsnak sikerült kapcsolatba lépni egy Egyiptomban dolgozó, magyar búvároktatóval, Kovács Károllyal.

– Ki akarják fogni a cápákat, de ez még több cápát vonzhat a környékre a vízbe ömlő vér miatt. Hónapokra kényszerpihenőre kerülhet itt a szakma, nem lesz vízbe merészkedő turista – mondta Károly.

A partot az újabb tragédia óta ismét lezárták. Szakértők szerint a támadások oka a túlzásba vitt halászat lehet, ami miatt a cápák egyre közelebb jönnek a partokhoz, hogy élelmet találjanak.

borsonline.hu