Kényszerleszállást hajtott végre a Dagesztáni Légitársaság utasszállító repülőgépe a moszkvai Domogyedovo repülőtéren, az első hivatalos adatok szerint két ember meghalt, negyvenen megsérültek, de a legtöbben mindössze zúzódásokat szenvedtek.

Domogyedovo zavartalanul működik, a két kifutópálya közül átállították a forgalmat a másodikra.

A Tu-154-es típusú gép a moszkvai Vnukovo légikikötőből indult és a dagesztáni Mahacskalába tartott. Egyelőre nem tudni pontosan, hányan tartózkodtak a repülőgépen, de az utasok száma 108 körül volt, a személyzet pedig különböző források szerint 7-9 tagból állt.
hirdetés

A felszállás után egymás után a gép mindhárom hajtóműve felmondta a szolgálatot, ezért úgy döntöttek, hogy egy másik moszkvai repülőtéren, Domogyedovón szállnak le. Az előzetes értesülések szerint az utasszállító túlfutott a leszállópályán és akadálynak ütközött. Megsérült a gép törzse, de tűz nem keletkezett, mondták a katasztrófavédelem illetékesei.

Rendőrségi források szerint ugyanakkor a géptest súlyosan megsérült és kettétört.

A légügyi hatóság szakértőkből és nyomozókból álló csoportja is útnak indult, de az első jelentősebb idei hó okozta közlekedési problémák miatt egy órával a baleset után még dugóban állt, akárcsak a 20 mentőautó.