A mexikói hadsereg pénteki közlése szerint az El Ponchis becenevű fiút 16 éves nővérével együtt fogták el. A helyi államügyészségen kihallgatták, majd újságíróknak elmondta, hogy legalább négy lefejezésben vett részt. „Kábítószert adtak és megfenyegettek, ha nem követem el (a gyilkosságokat), akkor megölnek” – fűzte hozzá.

A mexikói média már korábban hírt adott a fiúról, aki a gyanú szerint egy jelentéktelenebb kábítószerkartellnek, az úgynevezett dél-csendes-óceáninak dolgozott Morelos szövetségi államban. A La Razón című napilap értesülése szerit a fiú 3000 dollárnak megfelelő összeget kapott minden megölt emberért.

A fiú nem egyedül dolgozik, egy lánycsapat segíti, ők a takarítók – azaz ők tüntetik el a holttesteket. Egyesek szerint a lányok a nővérei.

A mexikói hadsereg szóvivője szerint a fiú Julio Jesus Radilla drogbáró alkalmazottja. Módszereiről azt mondta, hogy a kivégzés előtt megkínozza áldozatait, majd elvágja a torkukat. A holttesteket elhagyott utak mentén egyszerűen kidobják.
ponchi

Az interneten több videó is kering, amin a fiú látható kínzás közben.

A bérgyilkos a déli Csendes-óceáni kartellnek dolgozik, amelynek a mexikói Morelos a központja. A kartell előszeretettel alkalmaz gyerekeket, a legtöbb harcosuk 12-23 éves.