A piacvezető Hell energiaital gyártója, a Hell Energy Magyarország Kft. tulajdonosai 2008-ban döntöttek úgy, hogy az eddig külföldön, bértöltésre kiadott termelést Magyarországon, magyar erőforrások felhasználásával végzik a jövőben. A 2009 novemberében indult projekt egy 11 hektáros területen, a 3-as számú főút mellett, Szikszótól másfél kilométerre, zöldmezős beruházás keretében valósul meg.

A tervek szerint 2011. január elején indulhat majd a próbaüzem, és legkésőbb március végéig az üzemszerű termelés is kezdetét veheti. Ez azt jelenti, hogy a fémdobozos töltősoron óránként 48 000 doboz Hell energiaital készül majd el. A számítógéppel vezérelt gyártósor kezeléséhez négy emberre lesz szükség, egy műszakban pedig húsz alkalmazott fog egyidejűleg dolgozni a gyárban. A Hell a tervek szerint fokozatosan, 2011 végére áll át a három műszakos termelésre.

A két GOP és egy ÉMOP pályázat keretében megvalósuló befektetés során a cég több mint 1,1 milliárd forintot fordíthat a közel 7 000 négyzetméteres üzemcsarnok és a 6 000 négyzetméteres logisztikai központ felépítésére. Az uniós támogatást elsősorban technológiai fejlesztésre fordítja a száz százalékban magyar tulajdonú Hell Energy Magyarország Kft.
Szerző: Világgazdaság Online