A DVSC-sek takarodó után mentek ki a városba, betörték a lengyel főkonzulátus őrbódéjának üvegét, kárt tettek a szállodai szobájukban is.

A DVSC 2-1-re kikapott az ukrán Metaliszttól Európa Liga-mérkőzésen, a meccs után több debreceni labdarúgó randalírozott Harkivban, adta hírül csütörtökön internetes oldalán több helyi újság.

A lapokban meg nem nevezett futballisták kora hajnalban megrongálták a harkivi lengyel főkonzulátus előtti őrbódét. A hatóságok őrizetbe vették őket, az adatfelvétel után távozhattak a rendőrségről.

Az sq.com.ua és a vecherniy.kharkov.ua információját a mediaport.ua azzal egészítette ki, hogy a magyar labdarúgók a meccs után sétálni indultak a városban, majd egyikük ököllel betörte az őrbódé ablakát. Az újság több képet is közölt a megrongált utcai fülkéről. A harkovi konzulátusi munkatárs nem tudott bővebb felvilágosítást adni, egyik hivatalos ukrán szervtől sem kaptak értesítést az incidensről.

A Hajdú Online úgy értesült, hogy a három futballista Szakály Péter, Kabát Péter és Laczkó Zsolt , ráadásul a Lokinak szállást adó Aurora Hotelben is történt rendbontás, a klub késő délután kiadott közleménye megerősítette a lap információit.

A DVSC közleménye

A Metaliszt Harkiv elleni Európa Liga-csoportmérkőzés után a DVSC három játékosa – Kabát Péter, Laczkó Zsolt és Szakály Péter – az elrendelt takarodó után elhagyta a csapat szálláshelyét, és sétálni indult a városba. Séta közben Kabát Péter megütötte a lengyel nagykövetség előtt álló őrbódé oldalát, melynek üvege elrepedt. Az őrbódéban tartózkodó őrök intézkedtek a játékosokkal szemben: 120 euró pénzbírságot kellett fizetniük, ezt követően távozhattak a helyszínről. A haon.hu-n megjelent, hogy a csapat szálláshelyén is történt rendbontás. A Kabát Péter és Laczkó Zsolt által lakott szobában valóban megsérült néhány berendezési tárgy, amelyek értékét a játékosok megtérítették. A megtörtént események miatt a klub kiszabja a megfelelő büntetést az érintettek részére.

A kijevi magyar nagykövetség hivatalosan nem tud az ügyről, mivel a rendőrség nem értesítette, és a játékosok sem tettek panaszt.

A DVSC nagy csatában, a 88. percben kapott potyagóllal kapott ki Ukrajnában, a debreceniek öt forduló után pont nélkül az utolsó helyen állnak csoportjukban.