Elvették Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány szolgálati autójának a forgalmiját Zala megyében, miután le voltak sötétítve a jármű ablakai, ami nem engedélyezett – tudta meg a hvg.hu. A főkapitány, mint a rendőrség közölte, vállalja a szabálysértés elkövetésének következményeit.

Budapest főrendőrét, Tóth Tamást – információink szerint – a közlekedési szabályok megsértése miatt feljelentették Zalában, s a jármű forgalmi engedélyét is elvették. Az üggyel kapcsolatban az éppen Párizsban tartózkodó rendőrfőkapitány azt kérte, forduljunk a rendőrség sajtóosztályához.

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján Tóth Tamás irányjelző használata nélkül hajtott ki egy körforgalomból, amit az ott szolgálatot teljesítő zalai közlekedésrendészeti járőr észlelt. Az autót megállítva igazoltatta a budapesti főkapitányt, aki a szabálysértést elismerte. Az irányjelző használatának elmulasztása mellett az intézkedés során kiderült, hogy a gépjármű szélvédője nem felel meg a KRESZ előírásainak, mert az azon lévő fólia nem szabályos. Mindezek miatt a járőr Tóth Tamással szemben a KRESZ kisebb fokú megsértése miatt feljelentést tett, s a sötétített szélvédő miatt elvette az autó forgalmiját.