Mentőhelikopterrel szállították a Kaposi Mór Oktató Kórházba Suchman Tamást a hétvégén – értesült a Kapos.hu . Az MSZP egykori politikusát stroke gyanújával kezelik a kaposvári kórház intenzív osztályán.

Állapotáról családja kérésére a kórházban nem adhattak felvilágosítást, azonban a KaposPont úgy értesült, állapota stabil, folyamatosan javul, és kedden kora este már hozzátartozói is meglátogathatták.

A politikus társai feltételezik, hogy a betegség kialakulásáshoz olyan tényezők vezethettek, mint a sok utazás, a kevés pihenés, és hogy a dohányzásról sem mondott le.

Amikor a pártja tavasszal vereséget szenvedett, azt nyilatkozta újságírók kérdésére: „Sziklák gördültek le a szívemről” – írja a Kapos.hu a politikusról, aki balatoni kormánybiztosként felkarolta a sávolyi motorpálya-építés ügyét, majd 2010 márciusában lemondott a tisztről.

A Horn-kormány egykori minisztere húsz év után távozott a parlamentből. Akkor úgy nyilatkozott, ezzel nagy nyomás alól szabadult fel, mert több ideje marad a kikapcsolódásra és családtagjaira. Azt tervezte, pár hónap pihenés után a gazdasági szférában folytatja az életét, és Marcaliban megtartja MSZP-s városi elnöki és választókerületi elnöki tisztét is.