Rendőrségi felhívás! – Halálos közlekedési baleset ügyében kéri a lakosság segítséget a rendőrség. (B-A-Z. MRFK)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya kéri azon szemtanúk jelentkezését, akik információval tudnak szolgálni a november 25-én a 3-as számú főútvonalon történt halálos kimenetelű közlekedési baleset kapcsán.

Ez év november 25-én 13 óra 50 perckor a 3-as számú főútvonalon Miskolc irányából Szikszó irányába egy szlovák állampolgár fekete színű Range Rover Sport típusú személygépkocsiját. Eközben figyelmen kívül hagyta a felfestett záróvonalat, a kihelyezett előzni tilos jelzőtábla utasítását, és folyamatosan előzte az előtte haladó gépkocsisort. A manőver végrehajtása során összeütközött a neki jobbról az alárendelt útról érkező és balra kanyarodni szándékozó Seat Ibiza típusú személygépkocsi bal oldalával. Az ütközést követően mindkét gépkocsi a bal oldali vízelvezető árokban állt meg. A baleset következtében a Seat Ibiza sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

A rendőrség kéri elsősorban annak a fehér színű zárt kisteherautónak, illetve annak a feltehetően piros vagy bordó színű Peugeot 206 típusú személygépkocsi vezetőjének a jelentkezését, akik a baleset időpontjában a helyszínen voltak, olyan tanúk jelentkezését is várjuk, akik ebben az időszakban a jelzett útszakaszon voltak, és látták a balesetet, illetve annak megelőző pillanatait.

Jelentkezni lehet személyesen a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Miskolc, Szeles utca 73.), vagy telefonon a 0646/514-500 (70-28)-as melléken, a 0630/3033931 mobilszámon, illetve a stefybaleset@gmail.com e-mail címen, valamint munkaidőn kívül a 112-es hívószámon