Budapesten pénteken este 11 óra körül változó intenzitással, sokszor rendkívül erős havazás kezdődött; a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) folyamatosan takarítja az utakat, hajnalban a BKV-járatok elindultak. Az FKF mérései szerint a budai hegyvidéken már több mint 20, a pesti oldalon 6-10 centiméter hó hullott.

Az FKF az éjszakai műszakban 94 munkagéppel folyamatosan végzi az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségiközlekedési-útvonakon, hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, valamint a lakosság ellátását biztosító logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést.

A hajnali órákban egyes területeken már olvadás kezdődött. A társaság arra kéri a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel, körültekintően vezessenek.Kérik a magánház-tulajdonosokat, a társasházak üzemeltetőit, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól és síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében, de a havat ne az úttestre tolják.

A Fővárosi Közterület-fenntartó a téli időjárás miatt hómunkásokat vesz fel délelőtti – 6-14 óráig tartó – munkavégzésre. Jelentkezni a kerületi szolgáltatási csoportoknál lehet, amelyek címei megtalálhatók a társaság honlapján, de érdeklődni lehet a 06 40 353 353-as kék számon is. A nyolc órai munkavégzésért nettó 3350 forintot fizet a társaság.