20-25 perces késés a Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon

A havazás miatt az ország több vasútvonalán is 10-30 perc közötti késésekre kell számítani.

Legjelentősebb, átlagosan 20-25 perces késés a Budapest–Hatvan–Miskolc

vonalon és a Budapest–Vácrátót–Vác vonalon tapasztalható. Az előbbi vonalon, amiatt, mert Gödöllő és Aszód között a felsővezetékre belógó faágak zárlatot okoznak az egyik vágányon, valamint Isaszegen a váltókat kell megtisztítani a hótól. A Budapest–Vácrátót–Vác vonalon pedig Veresegyházán áramellátási okok miatt a biztosítóberendezés nem működik.

A Budapest – Győr – Hegyeshalom vonalon 10-15 percet késnek a vonatok, mert Szárliget és Tatabánya között egy tehervonat mozdonyának áramszedője letört, és az egyik vágányon akadályozza a közlekedést. Várhatóan a délelőtti órákban tudják helyreállítani a hibát.

Országosan azonban nagyobb fennakadást nem okoz az időjárás, a váltókat folyamatosan tisztítják a készenléti szolgálatban lévő kollégák. Ennek ellenére a hóborította területeken váltóállítási problémák, műszaki hibák, felsővezetéki zárlatok előfordulhatnak, aminek következtében 10-15 perces késéssel közlekedhetnek egyes személyszállító vonatok.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a havas időjárás következtében a peronok, valamint a vasúti járművek lépcsői síkosak lehetnek, kérjük a fel és leszállásnál fokozottan ügyeljenek.

A késésekért és kellemetlenségekért utasaink szíves megértését kérjük, türelmüket köszönjük.