Három fiatalkorú elkövető az elmúlt napokban több bűncselekményt követett el Miskolcon , amikor elfogták őket a rendőrök a járókelők tapssal fejezték ki megelégedésüket.

A fiatalkorú tetteseknek az volt a módszere, hogy a tőlük fiatalabb gyerekeket körbe állták, majd testi fölényüket kihasználva elvették a sértettek mobiltelefonjait, amelyeket értékesítettek.

Legutóbb november 24-én a délutáni órákban léptek akcióba, amikor két tizenhárom éves fiút félemlítettek meg a 15-16 éves elkövetők. A három fiatalkorú fiú fenyegette a kisebbeket, illetve egyiküket bántalmazták is, majd a zsákmányolt mobiltelefonokkal elmenekültek a helyszínről.

A Miskolci Rendőrkapitányság csoportos rablás miatt indított eljárást az akkor még ismeretlen elkövetőkkel szemben. A nyomozók akciót szerveztek az ügy sikeres felderítése érdekében. A rendőrségi türelem hamar rózsát termett, mivel november 25-én az elkövetők újra beutaztak Nagykinizsről, Kiskinizsről, illetve Halmajról, hogy újabb bűncselekményeket kövessenek el. A fiatalkorúak meghatározott területen követték el a rablásokat, így voltaképpen a rendőrök csapdájába szaladtak. A rendőrség a 15-16 éves elkövetőket az eltervezett következő rablásuk előkészületi szakában elfogta, melynek alkalmával a járókelők megtapsolták a sikeres és eredményes rendőrségi akciót.

Három rendbeli csoportosan elkövetett rablással gyanúsíthatóak a fiatalkorú elkövetők, akiket a rendőrség bűnügyi őrizetbe vett, egyben előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére.