A rendőrök gépkarabélyról forgalmaztak, a szemtanúk sem fegyvert, sem a kezelőjét nem látták.

A Fő utcai bankba 3 fegyveres férfi ment be és kirabolta a pénzintézetet. 2,5 millió forintot vittek el. A három támadóból egyet a rendőrök szinte azonnal elfogtak. A másik rabló tűzpárbajba keveredett a Sződligeti utcában. A támadót a rendőrök lelőtték. A lövéseket a környékbeliek is hallották.

A rablás harmadik elkövetője egyes szemtanúk szerint a Sződligeti utcai paneltelepre menekült be, ellenben más szemtanúk azt állították, nem is volt harmadik rabló. Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya sem tudta megerősíteni, hogy valóban létezik-e harmadik elkövető. Mindenesetre a kérdéses épületet a Terrorelhárítási Központ kommandósai vizsgálják át.
„Egyelőre nem tudni, hogy mikor nyitja meg a rendőrség a lezárt Szigligeti utcát és azt a tömbházat, amelyet átvizsgálnak a kispesti bankrablás után” – közölte Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese péntek este.

Az ügyeletes szerint az önkormányzat megnyitott egy iskolát, ahol melegedőt rendeztek be. A lakásukból kizárt lakók itt húzhatják meg magukat, amíg a rendőrség átvizsgálja a hat lépcsőházból álló épületet – tette hozzá.

A lelőtt rablónál sorozatlövő fegyver volt, valószínűleg egy AMD-65 típusú, a Magyar Honvédségnél rendszeresített gépkarabély.
atv.hu