A bravúros romániai túra után ismét hazai pályán lépett jégre a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata. Ezúttal a tartalékos összeállításban érkező Újpestet volt az ellenfél, amelyet magabiztosan győztek le a Macik.

A Jegesmedvék hamar kapujához szegezték az Újpestet, hiszen Rafaj már a 15. másodpercben tesztelte Hajeket. Az újpestiek azonban nem ijedtek meg, és a sorozatos miskolci helyzetek között igyekeztek támadni, így Gyenesnek is akadt dolga, sőt Davis csak centikkel lőtt mellé. Az 5. percben azonban megszerezte a vezetést a hazai csapat. Bonar kapta meg a korongot, a kapu előtt még arra is volt ideje, hogy kivárja Hajek merre mozog és végül fölötte a kapuba emelt (1-0). Egy perc múlva egyenlítettek a vendégek. Emberelőnyben Szajbert eresztett meg egy lövést a kék vonalról, a korong kipattant Gyenesről, Roczanov pedig egy lépéstől a kapuba pofozta azt (1-1). Talán még ki sem örülték magukat a lilák, amikor Bonar megduplázta saját és csapata góljainak számát (2-1). Gyönyörű találattal növelték előnyüket a hazaiak a 13. percben. Saluga indult el, Rafajhoz passzolt, akitől vissza is kapta a pakkot, majd Hajeket kicselezve lőtt az üres kapuba (3-1).

Emberhátrányból is ment a góllövés

A második harmadban meglepetésre újabb gólt lőtt az Újpest: 2. percben Rusznyák lőtt oldalról Gyenes kapujába (3-2). A 6. percben egy szemre is szép támadás végén ismét a vendégkapuba került a korong: Dubek-Rafaj-Saluga volt a pakk útja, és utóbbinak már csak annyi volt dolga, hogy az üresre játszott hálóba lőjjön (4-2). Alig több, mint egy perc telt el, amikor Bartzen egyedül maradt a harmad közepén, így zavartalanul lőhette ki a felső sarkot (5-2). Emberhátrányban is gólt tudott ütni a Miskolc: Saluga indította az egyedül kiugró Dubeket, akinek lövésébe Hajek még beleért, ám a pakk becsorgott a kapuba (6-2). Ancsin János ezután lehozta Hajeket, akinek helyére Szőke állt a lilák hálója elé. A 16. percben 4 a 4 ellen játszottak csapatok egy-egy kiállítás miatt, amikor Dubek adott „forintos” korongot Salugának, aki a kapust elfektetve lőtt a hálóba (7-2). Ekkor már egyre több támadást cifráztak túl a hazaiak, és bár ezek nagyon szép passzjátékok voltak, ám a túl bonyolítás miatt nem tudták értékesíteni az így kialakított helyzeteket. Ennek vége az lett, hogy az Újpest szépített: 50 másodperccel a vége előtt emberelőnyben Rosztocsil lövése még kijött Gyenesről, és az üresen érkező Rusznyáknak már nem volt nehéz dolga az üres kapuba lőni (7-3).

Túl a tizediken

A harmadik harmad első perceiben a miskolciak kialakították a helyzeteiket, de valami apró hiba – vagy éppen Szőke kapus – mindig közbejött. A 8. percben azonban már minden a helyén volt: sakk-mattra játszott passzolgatás végén Dubek volt eredményes (8-3). A 13. percben késleltetett emberelőnyben voltak eredményesek a miskolciak. Saluga hozta helyzetbe Bonart, aki közelről nem hibázott (9-3). A 16. percben lett meg a tizedik: Derton korcsolyázott keresztbe-kasul a lilák védelmén, nem tudták elvenni tőle a korongot, amely előbb Bartzenhez, majd Urbánhoz került, és a fiatal miskolci játékos bevette Szőke kapuját (10-3). Másfél perccel a vége előtt Derton állította be a végeredményt (11-3).
A Jegesmedvék félgőzzel, gyakran a közönségnek is játszva könnyedén győzték le az Újpestet. A hétvégén azonban jön a két rangadó a Dunaújváros ellen, amelyek nagyban befolyásolhatják az alapszakasz végeredményét.

Jegyzőkönyv
Miskolci Jegesmedvék JSE – Újpest
11-3 (3-1, 4-2, 4-0)
Miskolci Jégcsarnok, 600 néző
V: Ifj. Sós, Nagy, Soós
Gól: Bonar (3), Saluga (3), Bartzen, Dubek (2), Urbán, Derton ill. Roczanov, Rusznyák (2).
Kiállítás: 16 perc, illetve 14 perc.

Miskolci Jegesmedvék SE: Gyenes – Saluga, Láda B., Láda P., Waddell, Derton, Bonar, Bartzen, Dubek, Rafaj, Kállai, Kiss, Dányi, Urbán, Budai, Szilágyi, Duschek (k). Edző: Bob Dever.

Újpest: Szőke – #Hajek, Rusznyák, Németh, Dömötör, Németh, Vígh, Garbacz, Rosztocsil, Fekecs, Szajbert, Fodor, Roczanov, Davis, Sommer, Hajek (k). Edző: Ancsin János.

Bob Dever: – A legfontosabb, hogy megnyertük a mérkőzést. Most már a két hétvégi meccsre készülünk a Dunaújváros ellen, amelyek rendkívül fontosak lesznek számunkra.

Ancsin János: – A mai meccsünk jobb volt, mint a legutóbbi miskolci. Örülök, hogy tudtunk gólokat lőni, de két bekkpárral nem lehet lehozni egy ilyen mérkőzést. Sajnos kevesen vagyunk.

H.Sz.