Több száz embert agyontapostak Kambodzsában

Pánik tört ki az egyik legnagyobb éves kambodzsai ünnepségen, a menekülő tömegben százakat tapostak agyon. Még nem tudni, mi okozta a pánikot, de szemtanúk szerint azért történt minden, mert többen elájultak a tömeg közepén.

Pánik tört ki a víz ünnepe alkalmából rendezett ünnepségen Phnom Penhben, Kambodzsa főrávosában, legalább 339 embert agyontapostak, jelentette be Hun Sen kambodzsai miniszterelnök. A miniszterelnök szerint ez „a legnagyobb tragédia az országban a vörös khmerek rémuralma óta”.

Az állami Bayon Television felvételei alapján a mentők és más autók is folyamatosan szállítják a sérülteket a kórházba, azonban még mindig sok sérült van a helyszínen. A CNN tudósítója szerint a hidat és az ahhoz vezető utcákat cipők, ruhák, és személyes tárgyak borítják, az út felületét alig látni.

Több millióan gyűltek össze a fővárosban a háromnapos ünnepség utolsó napján. A pánik a fővárost átszelő folyó, a Tonle Sap közepén, a Gyémánt szigeten tört ki egy koncerten, a híd felé rohanó tömegben sokan elestek.1811161_ef5b57e54df83439cd69cbcd9aa8f38a_l