Hiába, fejétől bűzlik a hal. Ha a városi vagyonkezelőnél felelős döntések sorozatával szaporították a kiemelt kommunikációs feladatokról szóló príma kis szerződéseket, akkor semmi csodálkozni való nincs azon, ha kiderül: szocialistáinkat a szenvedély és a hozzáértés is mozgatta, amikor Miskolc Polgármesteri Hivatalában összeállították a megbízási szerződések listáját.

Itt van mindjárt ez a kis színházi szcéna.

Mondom, igen, a miskolci nép által ki és megválasztott önkormányzatunk hivatala, pontosabban maga az első ember

  a Polgármester fogta és 2008. április elsején, havi 250 ezer forint, plusz áfa értékben szerződést kötött az E. T. Szolgáltató Betéti Társasággal.

Na, ugyan milyen célból köthet példának okáért egy megyei jogú város szocialista polgármestere megbízási szerződést ezzel a közepesen humoros nevű társasággal?

Hát művészeti tanácsadás céljából.

Értik ugye? Nem Móricz Rokonok-jában, hanem itt, a Városházán, a Halasiné beltagból és a Halasi Imre kültagból – aki talán mellesleg, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója is – álló cég negyedmillió plusz áfáért adta havonta, minden görcsösség nélkül, a hivatali javaslatokat.

Művészetileg.

Csak a legfigyelmesebb Északhírnök olvasók figyelmét nem kerülte el száguldó riporterünknek Mr. Lezlinek a több, mint sokatmondó képaláírása az önkormányzati választások varázslatos éjszakájáról. Amiben is ő megjegyezte, hogy a miskolci MSZP irodába, a legelsők között Tömösi Katalin érkezett.

– Talán azért, mert ő izgult a legjobban. Polgármester urunk kabinetfőnökeként erre meg is volt minden oka. – Tettem én hozzá a képaláírás elolvasása után, a tőlem teljességgel megszokott empátiával és jóindulattal.

– Plusz a Miskolc Holding Zrt-ben az igazgatóság tagja is havi párszázezerért. Még szép, hogy volt miért izgulnia. Említette viszont a maga pikírt és egyáltalán nem szimpatikus módján, a mindentudók magabiztosságával Mr Lezli.

De, nini!

Most látom ám, hogy a Science múzeum nevezetű közszolgálati pénzszivattyúhoz megbuktatott Polgármester urunk 2009. július 7-től, egészen 2011. június 30-ig, két darab projekt menedzsert rendelt egy megbízási szerződés erejével. E szerint a város kettő darab ilyen projekt izét fizet nagy szakmai megalapozottsággal, minden sandaság nélkül, darabonként havi 418 ezer forintért. A projekt asszisztens viszont csak 136 ezerben van havonta, igaz közszolgálatilag. Ellenben Tömösi Katalin, polgármesteri Jolly Joker – egy társával közösen – szakmai tanácsadásért, így nyakig benne a múzeum ügyben, még havi 277 ezer forintot is kap.

Amúgy azt hallani, a Science múzeum valószínűleg el sem fog készülni.

(balázsi)