Nehéz mérkőzés várt pénteken a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapatára, hiszen a listavezető Csíkszereda otthonába látogatottak. Amint azt várni lehetett, kőkemény meccset vívtak a felek, amelynek végén a Macik örülhettek.

Nagyon mozgalmas első harmadot tudtak le a felek, amely a miskolciaknak indult jobban. A kiegyenlített első percek után a 9. minutában Dubek a sarokból fordult be a kapu elé, és az ott kialakult kavarodásban Korpos ébredt a leghamarabb, és közelről a hálóba lőtt (0-1). Három perc múlva egyenlítettek a hazaiak. Hurtaj szerezte meg a korongot, egyedül lépett ki és szólója végén mattolta Duscheket (1-1). A harmad vége előtt alakult ki egy kisebb verekedés, amikor Nagy megütötte Waddell-t, aki nem maradt adós, ám a büntetésben ő húzta a rövidebbet, ugyanis amíg ellenfele 2 percet, ő 2+10-et kapott…

Szikrázóan kemény játék

A második harmadban feszült hangulatú, szikrázóan kemény összecsapásokat láthattak a nézők. A harmad elején inkább a Macik voltak fölényben, ekkor Derton, Bartzen és Saluga is helyzetbe került, de Kozuch mindig a helyén volt. Ezután fordult a kocka, többet támadott a Csíkszereda, igaz ehhez az is kellett, hogy egymás után kapták az emberelőnyöket. Érdekes, hogy kétszer is a játék késleltetéséért küldték ki a miskolci játékost. Ebben a harmadban mindkét csapat kihagyta kisebb-nagyobb helyzeteit – Duschek többször is jól védett –, így a döntés a harmadik harmadra maradt.

Egyenlítés 6 másodperccel a vége előtt

A harmadik harmad rosszul kezdődött, hiszen kettős hátrányba kerültek a Macik, de remekül kivédekezték. A 4. percben Novák cselezte át magát a vendégek védelmén, és a kapuval szemben lövésre szánta el magát, és a korong a felső sarokba kötött ki (2-1). Ebben az időszakban fölényben játszott a Csíkszereda, de Duschek korongmágnesként működött. A 14. percben gólt ütött a hazai csapat, de mivel előtt kirúgták Duschek lábát, a találat nem volt érvényes. A 16. percben Salugát küldték a kapuba a hazai védők, mindenféle retorzió nélkül. A megsérült csatárt társai támogatták le a jégről, a közönség egyik része tapsolt, a másik pedig fütyült. A mérkőzés végét keményen megnyomták a Macik, és ez 6 másodperccel (!) a vége előtt eredményre vezetett. Lejött Duschek, és kihasználva így az emberelőnyt Bartzen átadásából Láda Balázs lőtt gólt (2-2).
Jöhetett a hosszabbítás, amelynek második percében Duschek vállal védett, majd Saluga fűzte át magát a hazai védelmen, de nem talált a kapuba. Bő egy perccel a vége előtt aztán a Macik megszerezték az aranygólt! Kozuch kikorcsolyázott a korongért, azt nézte, hogy kinek adhatna, ám végül Bonarhoz passzolt, aki az üres kapuba lőtt (2-3).

A Jegesmedvék óriási küzdelemben fektették kétvállra a bajnoki listavezetőt. Hihetetlen küzdőszellemről tanúságot téve, egyetlen pillanatra fel nem adva harcoltak, és ez meghozta az eredményt, a győzelmet. Folytatás vasárnap Bukarestben.

Jegyzőkönyv

HSC Csíkszereda – Miskolci Jegesmedvék JSE
2-3 hosszabbítás után (1-1,0-0, 1-1, 0-1)
Csíkszereda, Jégcsarnok 800 néző
V: Gergely, Mathe, Csata
Gól: Hurtaj, Novák ill. Korpos, Láda B., Bonar
Kiállítás: 16 perc, illetve 22 perc (+30 perc fegyelmi Waddell)

MJJSE: Duschek – Saluga, Láda B., Láda P., Waddell, Bartzen, Derton, Bonar, Dubek, Korpos, Dányi, Urbán, Gőz, Szilágyi, Gyenes (k). Edző: Bob Dever.

HSC Csíkszereda: Kozuch – Sprencz, Molnár, Hruby, Góga, Flinta, Kósa, Becze, Mihály, Péter, Moldován, Molnár, Novak, Papp, Kozuch, Hurtaj, Bíró, #Virág, Sikorcin, Nagy, Bíró, Ruczuj (k). Edző: Charles Franzen.

Bob Dever: – Megérdemeltük a győzelmet. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert nagyon keményen küzdöttek, nem álltak vissza, nem adták fel. Nagyszerű meccsen kerekedtünk felül.

H.Sz.