Ezen a héten már másodszor került a Jegesmedvék útjába az Újpest jégkorongcsapata. A pénteki meccs képe szinte teljesen ugyanaz volt, mint a keddié, a Macik magabiztos győzelmet arattak, és Duschek Dávid shot out-tal , azaz kapott gól nélkül hozta le a meccset.

A Jegesmedvék nem aprózták el a kezdést, hiszen már a 3. percben megszerezték a vezetést. Bonar a szélről jól adott középre, és Sijka biztos kézzel értékesítette a ziccert (1-0). Alig telt el egy perc, máris növelte előnyét a hazai csapat. Emberelőnyben Waddell a kék vonalnál előbb csak beijesztett, majd végül lőtt is, és bődületes erejű bombája csaknem kiszakította a háló bal felső sarkát (2-0). A 8. percben az első gólhoz képest fordított volt a felállás: Sijka passzolt Bonarhoz, a kanadai center kapásból lőtt, de Szőke védett. A 11. percben, hajszálpontosan abban a másodpercben, amikor az Újpest kiegészült, Sijka lőtte be saját második, csapata harmadik gólját Urbán átadásából (3-0). Duschek első védenivalója a 18. percben jött el, de ez sem tette igazán próbára.

Hengereltek a Macik

A második harmadban is a 3. percig kellett várni az első Maci gólra. Szilágyi tette kapura a pakkot, ami Szőkéről kipattant, és Kiss közelről fonákkal a kapuba emelt (4-0). A 8. percben Kiss szerzett erőszakosan korongot, rávezette a kapusra, de emelése a felső kapuvasról vágódott ki. Egy perc múlva ismét gólnak örülhettek a hazai nézők, és ezt a Macik fiatal sora hozta össze. Korpos, Dányi, Miskolczi volt a korong útja, és a szépen kipasszolt támadás végén a fiatal csatár idei első gólját ütötte az immár üres kapuba (5-0). Szinte még ki sem örülték magukat a drukkerek, amikor egy perc múltán Dubek ugrott ki, és szólója végén mattolta Szőkét (6-0). A 12. percben Saluga kapott jó korongot, bevezette az Újpest harmadába, és akkor kapuvasat lőtt, hogy talán a festék is lejött a fémről. A 13. percben ritkán látható góllal módosított az álláson a Miskolc. Rafaj egy védő szorításában, háttal a kapunak fonákkal emelt a felső sarokba (7-0). A 18. percben Zalavári és Budai keveredett összetűzésbe, végül a verekedésnek a bírók vetettek végre. Zalavári azonban nem bírt magával, megütötte az egyik vonalbírót, amiért azonnal végleges kiállítással mehetett az öltözőbe. Fél perccel a harmad vége előtt a kék vonalnál korcsolyázó Waddell jól vette észre a kapu előtt álló Bonar, aki a kemény átadást kapásból lőtte a kapuba (8-0). A duda megszólalása előtt 2 másodperccel még Szilágyi lőtt zengő felsővasat.

Ott a tizedik

A harmadik harmadban továbbra is a Macik játszottak fölényben, bár az áthúzódó emberelőnyt nem sikerült kihasználni. A 4. percben Láda Péter eresztett meg nagy lövést, de Szőke ezúttal biztosan védett. A 6. percben emberhátrányban is gólt lőtt a Miskolc. Derton a saját harmadából mérnöki precizitású koronggal indította a kiugró Bonart, és a center Szőke lábai között találta meg az utat a hálóig (9-0). Az Újpest kettős előnyben sem tudott gólt ütni, a 9. percben pedig Szőke kapus kapott kétperces büntetést. A 11. percben a ritka vendéghelyzetek egyikében Németh közelről lőhetett, de Duschek a lepkéssel kapta el a korongot. A 14. percben megszületett a „jubileumi”, tizedik miskolci gól. Óriási tűzijáték végén – emberelőnyben – miután három közeli lövés sem ment be, a negyediket Sijka már bevágta a léc alá (10-0).
A Jegesmedvék nagyon könnyedén hozták a meccset, időnként gyönyörű kombinációkkal hozták zavarba a vendégek védelmét, Szőke idegeit pedig tíz góllal tették tönkre. A Macik az idei szezonban először jöttek le a jégről kapott gól nélkül. Vasárnap azonban egy jóval nehezebb meccs vár a Macikra, hiszen a Vasas érkezik a Jégcsarnokba.

Jegyzőkönyv
Miskolci Jegesmedvék JSE – Újpest
10-0 (3-0, 5-0, 1-0)
Miskolci Jégcsarnok, 600 néző
V: Marek, Juhász, Székely
Gól: Sijka (3), Waddell, Kiss, Miskolczi, Dubek, Rafaj, Bonar (2).
Kiállítás: 12 perc, illetve perc 19 perc (+ 10 perc fegyelmi Tolnai, + 20 perc végleges fegyelmi Zalavári).

MJJSE: Duschek – Saluga, Sijka, Láda B., Láda P., Waddell, Derton, Bonar, Dubek, Korpos, Orosz, Rafaj, Kállai, Kiss, Dányi, Urbán, Budai, Gőz, Szilágyi, Miskolczi, Gyenes (k). Edző: Bob Dever.

Újpest: Szőke – #Pichler, Tolnai, Zalavári, Rusznyák, Németh P., Dömötör, Rencz, Vörös, Németh A., Garbacz, Rosztocsil, #Szajbert, Roczanov, Davis, Sommer, Hajek (k). Edző: Ancsin János.

Bob Dever: – Gyorsan vezetést szereztünk, de mégsem játszottunk az első harmadban igazán jól, később azonban sikerült ezen is javítani. Volt néhány igazán szép gólunk. Nagyon örülök, hogy Duschek gól nélkül hozta a meccset, ez mind az ő, mind a csapat szempontjából nagyon fontos. Most már a Vasas elleni vasárnapi mérkőzésre készülünk, ahol még jobban kell játszanunk, hogy legyőzhessük őket.

Ancsin János: – Sajnos könnyű prédák voltunk ma, és még a kést is megforgatták bennünk. Nagyon várjuk már a szünetet.

H.Sz.