Szlovák melósok dolgoznak Miskolc belvárosában?

Szlovák rendszámú furgonnal közlekedő munkások is dolgoznak Miskolc belvárosában a Zöld Nyíl építkezésen, miközben a városban csúcsokat döntöget a munkanélküliség . Az építkezés, amely mellett miskolciak ezrei járnak el folyamatosan, téma az internetes fórumokon. Szinte hihetetlen, hogy mennyi, a villamos-építéshez értő szakember van köztük. Éppen az eszakhirnok.hu oldalain vetette fel valaki, hogy Miskolc egyetlen normálisnak nevezhető terén, a Városház téren, amellyel kapcsolatban nemrégiben fantasztikus építészeti megoldásokat tartalmazó tervek születtek, két vasoszlop került elhelyezésre, amely a felső vezetéket fogja tartani, rendesen belógva a panorámában. Eddig ilyen nem volt. A drótok a környező házak homlokzatára voltak kikötve.
Csontos Ágnestől, az építkezés kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, a nyilvántartásaik szerint nincsen külföldi alvállalkozója a Zöld Nyílnak, és a vasoszlopokat azért kellett a tér szélén felállítani, mert a tűzoltóság nem engedélyezte a felső vezetékek korábbi elhelyezését.
Megtudtuk, nincs még döntés az építkezés legizgalmasabb kérdésében, nevezetesen, hogy becsatlakozhat-e a Zöld Nyíl a Tiszai pályaudvarra.
Ami azt jelentené, hogy ha valaki vasúton érkezik a városba, akkor nem kellene csalingáznia a pályaudvar előtti téren, hanem késlekedés nélkül rögtön átszállhatna a villamosra.
Tanulva a tenderekkel kapcsolatos anomáliákra, a társaság, egyeztetve a hatóságokkal, meghívásos pályázaton fogja versenyeztetni azokat a cégeket, amelyek a kommunikációs tender lehetséges résztvevőiként jöhetnek számításba. Több mint 200 millió forint vár itt elköltésre.