Ne próbáljátok k! Napi képtelenség: fogyj vizelettel!  zsirexpo.blog.hu

Egy amerikai oldalon olvastuk Sheryl Peloni fogyásának történetét. A valaha erősen túlsúlyos asszony hat hét alatt közel 20 kilót fogyott annak következtében, hogy naponta terhes női vizeletet fecskendez be magának. Elmondása szerint bizarr kúrájának nem csupán jelentős mértékű fogyását köszönheti, de jobban is érzi magát bőrében, megtanult helyesen étkezni, és mélyen hisz benne, hogy nem fogja visszaszedni a leadott kilókat.

A vizeletkúra kifejlesztője, Irish McCarthy elmondta, valójában egy egészségprogramról van szó, mely során alacsony kalóriás étrendet, fogyást segítő homeopátiás termékeket, diétás tanácsadót és hCG hormont tartalmazó injekciót biztosítanak a fogyni vágyó ügyfeleknek. A program kulcsa és zászlóshajója a hCG nevű terhességi hormon, mely a várandós nők vizeletében található. McCarthy elmondása szerint a hormont tartalmazó vizeletet a combba fecskendezve „elhitetik” a fogyókúrázó szervezetével, hogy terhes. Ha pedig a szervezet „azt hiszi”, hogy várandós: felgyorsul az anyagcseréje. Ezáltal a minimum 300, maximum 565 dollárba kerülő kúra során a résztvevők könnyedén leadhatják súlyfeleslegüket. A cikkben megszólalt egy független orvos is, akinek véleménye szerint a vizeletkúrával nem csupán az a gond, hogy a hCG hormonnak semmi köze nincs a fogyáshoz, de ráadásul meglehetősen veszélyes is, hiszen a diétázók idegen anyagokat juttatnak szervezetükbe.

A karcsú alak iránti vágy nem csupán a fogyókúraipar fellegvárának számító Egyesült Államokban képes rávenni az embereket egészségük elképesztően ostoba rombolására. Egy mai NLC cikkben is hasonlóan bizarr és tudományosan megalapozatlan fogyókúrákról van szó. A hazai eseteket is bemutató írásban az éhezés okozta szívmegállástól kezdve a krómtartalmú fogyasztószer okozta májkómáig számos elrettentő történettel találkoztunk.

Aki már érezte azt a bizonyos kétségbeesést a tükörképét vizsgálva, jól tudja, milyen könnyen veszítheti el az ember józan eszét az álomalak hajszolása közben. Éppen ezért mindig tartsd szem előtt a tényt: nincsenek csodák és nincsenek csodaszerek. A fogyás kulcsa nem a vizeletinjekcióban vagy hasonló csodaszerekben keresendő, hanem az energiabevitel és -felhasználás megfelelő arányában. Ez csak kemény munkával érhető el, ami valóban sokszor tűnhet kilátástalan harcnak.

Kitartásod jutalma, hogy úgy érheted el a karcsúbb alakodat, hogy közben nem ártasz önmagadnak.