Hernádnémetiből érkezett Olaszliszkára egy roma család , akiknek a házát elpusztította az árvíz, és az államtól kaptak 3 millió forintot, hogy megoldják a lakhatásukat. A faluban vásároltak egy ingatlant, de ez nem tetszik az ott lakóknak. Kerekes Attila polgármester az eszakhirnok.hu-nak elmondta, egy többszörösen problémás családról van szó. Amikor megkérték, hogy mutassák meg az adásvételi szerződést, rögtön kiabálni kezdtek, és péntekig még nem tudtak beletekinteni az iratokba. (Lapunk úgy tudja, hogy van egy fertőző beteg a családban, és vannak olyanok is, aki finoman szólva nem törvénytisztelő emberek.)  A polgármester szerint a ház, amit megvettek, 500 ezer forintnál nem ér többet, víz ,villany nincs benne. Bár első látásra nem látszik, de a háznak komoly statikai problémái vannak. Kerekes Attila szerint valami nem stimmel ebben a történetben, és az is elképzelhető, hogy az állam által nyújtott támogatás lehet, hogy nem szabályosan lett felhasználva. Ezért szerinte a hernádnémeti hivatalnak kell felelni, mert az állam nevében az ő feladatuk a pénz elköltésének ellenőrzése.
Boros Lajosné hernádnémeti jegyzője visszautasítja az olaszliszkai polgármester állításait.
A család választotta ki az olaszliszkai házat, azzal az indokkal, hogy alkalmas gazdálkodásra. A lakásárt 2.7 millió forintot fizetett az önkormányzat, a fennmaradó részt pedig az átírás és az egyéb költségek vitték el. A lakást megnézte egy értékbecslő, így a jegyző képtelenségnek tartja azt az állítást, hogy a lakás csak 500 ezer forintot ér.
Boros Lajosné szerint az olaszliszkaiak azt akarják elhitetni a közvéleménnyel, hogy hogy ők szabadulnának a hernádnémeti romáktól, de ez nem igaz.