Hónapok óta nyomozott a Tatai Rendőrkapitányság egy internetes csaló után, mire sikerült a nyomára akadni és őrizetbe venni. A 28 éves férfi eddig 3 bűncselekmény elkövetését ismerte el, de lehetnek további sértettek is. A gyanúsított az Interneten keresztül árult mobiltelefonokat. A pénzt előre kérte, de a vevők nem azt kapták, amire a vételárat átutalták. Előfordult, hogy a megvásárolt készülék nem működött, de leggyakrabban hiába várták a postást a kifizetett áruért. Júliusban egy gödi férfi először mobil telefont akart tőle vásárolni, melyet 60.000,- forint készpénzért át is adott. Másnap újra jelentkezett, hogy rossz telefont adott oda, visszaadta a sértett részére a pénzt, majd megemlítette, hogy laptopokkal is foglalkozik kedvező áron. A sértett úgy gondolta, megbízhat a gyanúsítottban, ezért rendelt tőle kettő darab számítógépet. A sértett előlegként átadott 71.000,- forint készpénzt valamint egy ugyanennyit értő IPhone készüléket, melyről adás-vételi szerződés is készült. A férfi a laptopok átadásával több alkalommal hitegette a sértettet, de a laptopokat nem szállította le. Rosszabbul járt egy budapesti férfi, aki szintén egy internetes hirdetésre jelentkezett. 40.000 forintért mobiltelefont vásárolt tőle, de azt nem kapta meg azonnal, sőt saját meglévő készülékét is átadta a csalónak, hogy arról az adatokat mentse át az új készülékre. Megállapodtak egy újabb találkozóban, de a gyanúsított arra már nem ment el, mondván külföldre kellet utaznia, ahonnan nem tud haza jönni, mert nincs pénze a visszaútra. A sértett ennek költségét is magára vállalta, 80.000 forintot utalt át neki, majd ezt követően további valótlan tartalmú állításokkal újabb pénzt, összesen 6.713.200 forintot csalt ki a sértettől. A sértettet összességében közel 8 millió forinttal károsította meg.  

A férfit végül, miután nevét többször is megváltoztatta, egy részletes adatgyűjtést és egy alapos, minden részletre kiterjedő nyomozást követően sikerült őrizetbe vennie a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának.
A Tatai Rendőrkapitányság várja azoknak a sértetteknek a jelentkezését, akik a 30/533-99-44-es telefonszámon, illetve a e-mail címen keresztül rendelt műszaki cikkeket, de pénzükért nem kaptak semmit.