Nehéz körülmények között várja a pénteki Fradi elleni hazai rangadót a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata. Kisebb kórházat lehetne berendezni az öltözőben, ám Bob Dever vezetőedző ennek ellenére egyértelművé tette, hogy győzelemre törnek a zöld-fehérek ellen, a ma est fél 7-kor kezdődő mérkőzésen a miskolci Jégcsarnokban.

– Csak egy pár szóra térjünk vissza a második romániai túrára, amelyen a maximális 6 pontot sikerült elhozni. Melyek voltak a legfontosabb tapasztalatok?
– Brassóban rendkívül jól kezdtünk, és ezt a teljesítményt tulajdonképpen végig tudták tartani a fiúk. Bukarestben az első harmadban álmosan játszottunk, de utána egyértelműen a Steaua fölé kerekedtünk. Örömmel láttam, hogy a csapatjáték kitűnően működött, a fiúk nagyjából mindent úgy csináltak, ahogy megbeszéltük.
– Úgy tűnik a fiatalok egyre inkább felnőnek a feladathoz.
– Igen, ez egy nagyon fontos dolog, hiszen például a sérüléseknél nekik kell pótolni a kieső játékosokat. Most nem szeretnék egyenként kiemelni senkit a fiatalok közül, mert valamennyien nagyon sokat fejlődtek az elmúlt hónapokban. Örülök, hogy többen is gólt, pontot szereztek, mert így visszaigazolódik az a rengeteg munka, amelyet elvégeztek. Ők is látják, hogy van értelme keményen gürcölni az edzésen, hiszen az eredmény a meccseken kijön.
– Hogyan vélekedik Bonar hozzáállásához, aki betegsége után még vonattal is a csapat után utazott, és vasárnap adott három gólpasszt?
– Számomra ez a normális, profi mentalistás. Ezek a játékosok azért jöttek Magyarországra, hogy húzóemberek legyen. Minden téren példát kell mutatniuk, legyen az játék, életmód, és úgy gondolom Bonar esete is ebbe a sorba illik bele.
– Nagyon sok nehézséggel küzdenek ezekben a napokban, ráadásul két rangadó jön a hétvégén a Fradi és a Vasas ellen.
– Sajnos így van, nagyon sok sérültünk van. Derton elkezdte a könnyített edzéseket, de még nem bevethető. Egri bokacsontrepedés miatt több hétre kiesett, Waddell pedig a romániai túrán szenvedett bokasérülést, ő sem léphet jégre 1-2 hétig. A védőink szinte elfogytak, és többeknek vannak kisebb-nagyobb egészségügyi problémái. Ugyanakkor én látom a jót is a rosszban. Ez a helyzet lehetőség azoknak a játékosoknak, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, hogy bizonyítsanak és bejátsszák magukat a csapatba. Ez egy komoly kihívás nemcsak nekik, hanem az egész csapatnak. A gyémánt is óriási nyomás során alakul ki, és az én felfogásom szerint így van ez a sportolókkal is. Nagy terhelés alatt vannak most a fiúk, de biztos vagyok benne, hogy meg fogják oldani. A Fradi és a Vasas ellen a legjobb formánkat kell hoznunk, és győzhetünk. Látom a srácokon az elszántságot, biztos vagyok benne, hogy mindent megtesznek majd, és ennek meglesz az eredménye.

H.Sz.