Pezseg az élet a Miskolci Szimfonikus Zenekar háza táján: az együttes nemrég a németországi Aschaffenburgban koncertezett, pénteken pedig a drezdai Klazz Brothers-ből és a havannai Cuba Percussionból álló különleges formációt látja vendégül

Miskolcon.

A Klazz Brothers & Cuba Percussion formáció nem először koncertezik Miskolcon, tagjai korábban szintén a szimfonikus zenekar meghívásának eleget téve látogattak a borsodi megyeszékhelyre, akkor telt ház előtt mutatták be egyedülálló produkciójukat, amely mind a latin, mind a szimfonikus zene rajongóit lenyűgözte.

Pénteken a Miskolci Szimfonikus Zenekarral, Kovács László vezényletével a helyi Művészetek Házában lépnek színpadra.

A számos díjat besöprő öttagú formáció termékeny sikertörténete az ezredfordulón kezdődött, amikor a Klazz Brothers egy kubai turnéján megismerkedett a két ütőssel, Alexis Herrera Estevezzel és Elio Rodrigo Luis-zal. Annak ellenére, hogy különböző kultúrák szülöttei, az öt művész természetes módon talált rá egy közös zenei nyelvre egy spontán „jam session” során.

A Klazz Brothers & Cuba Percussion formáció csak Németországban 250 ezer lemezt adott el. Formabontó zenei világuk különleges egyvelege a klasszikus európai zenei hagyománynak, a swing és a latin dzsessz elemeinek, valamint a kubai ritmusok végtelen variációinak.