Rögzítették, ahogy a nővér véletlenül lekapcsolja betege légzőkészülékét

Videóra vették, amint egy brit nővér véletlenül lekapcsolta az egyik betegét életben tartó berendezést a nagy-britanniai Wiltshire-ben – közölte a BBC. A nyaktól lefelé lebénult beteg a baleset eredményeképpen súlyos agykárosodást szenvedett.

A felvételen látható, hogy Violeta Aylward a lélegeztető készüléket babrálja, majd éles sípoló hangot hallani – ez jelzi, hogy a készüléket lekapcsolták. A 2002-ben történt autóbaleset óta ágyhoz kötött 37 éves Jamie Merrett ezután láthatóan az életéért küzd, miközben a nővér pánikba esik és nem nagyon tudja, mit tegyen, a berendezést sem tudja visszakapcsolni.

A mentők végül csak 21 perccel később értek a helyszínre, ekkor visszakapcsolták a készüléket, de a beteg az eltelt idő alatt már súlyos agykárosodást szenvedett – számol be a történtekről a Telegraph. A nővért, akit egy házi beteggondozással foglalkozó ügynökség közvetített ki, a vizsgálat idejére felfüggesztették. A beteg férfi csupán néhány nappal korábban szereltette fel ágya mellé a kamerát, mert aggódott az egészségügyi ellátásának minősége miatt.