Ő Orbán Viktor nagymamája

Komoly kisgyerek volt, mesélte a nagymama az unokájáról. Amikor az öccsével még játszani, babázni lehetett, vele már beszélgetni kellett – mondta az Új Néplap újságíróinak a 89 éves, mezőtúri Sipos Lászlóné, Bujda Sára, aki büszke az unokájára, de legalább annyira félti is. Sárika néni unokája ugyanis jelenleg az ország miniszterelnöke, Orbán Viktor. Orbán Viktor szeptember végén, a választási kampány végnapjaiban járt Mezőtúron, amikor két protokolláris rendezvény között elugrott egy fél órára meglátogatni a nagymamáját – írta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei lap internetes kiadása, a szoljon.hu.

— Marhapörköltet főztem, azzal kínáltam meg — számolt be Sárika néni, amikor hívatlan vendégként betoppantak hozzá a lap munkatársai. — Krumplit persze elfelejtettem hozzá főzni, pedig ő azzal szereti, de azért megette tarhonyával is. Először szabadkozott, hogy este hat után már nem szokott enni, de aztán mégis nekilátott. Gyerekként szinte mindent megevett, de legjobban a töltött káposztát imádta.

Aztán azokról a régmúlt nyarakról mesélt a szellemi frissességét csodálatosan megőrző nagymama, amikor még az unokák itt játszadoztak együtt az udvaron, s amikor még a papa is itt terelgette-vigyázta a gyereksereget.

— A lányomék nyáron is dolgoztak, így aztán a fiúkat, Viktort és az öccsét is, egész szünidőre ránk bízták. Nagyon szerettek itt lenni, és velük élet költözött a házba. Már kicsiként is nagyon komoly gyerek volt. A papa mondogatta, hogy nem tudja, mi van ezzel a gyerekkel. Az öccsével még babázni lehetett, de vele már beszélgetni kellett. Később tudtuk meg, hogy az apai nagyapja volt az, aki így nevelte, és már akkor is felnőttként bánt, beszélgetett vele. Emlékszem, már abban az időben, gyerekként is nagyon erős volt benne az igazságérzet, és arra is, hogy örökké valami újat akart csinálni, alkotni… – idézte fel emlékeit a megyei lap újságíróinak Orbán nagymamája.