Várhatóan valamennyi, olyan felsőzsolcai árvízkárosultnak elkészül az új otthona október 31-ig, akik az újjáépítést választották – közölte Németh Csaba, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város önkormányzatának szóvivője csütörtökön. A tavaszi árvizek által leginkább sújtott Felsőzsolcán a központi kárenyhítésben részesülő ingatlanokat október 20-ig le kellett bontani.

A tavaszi árvizek leginkább Felsőzsolcán okozták a legnagyobb károkat. A település lakói várhatóan már október végén beköltözhetnek új otthonaikba. Az ingatlanokat október 20-ig le kellett bontani, ami meg is történt, de a törmelék elszállítása jelenleg is tart – mondta Németh Csaba szóvívő.

Az állami kárenyhítési támogatásban 137 ingatlan érintett, amely tartalmazza a lakásépítéseket és a vásárlásokat egyaránt – mondta a szóvivő, aki szerint az eddig kiadott jogerős építési engedélyek száma 94, ebből 74 ingatlan állami támogatásból épül, az építkezések készültségi foka 75-80 százalékos. A legtöbb esetben a költségek 50%-át már megkapták a kivitelezők. Ez közel 332 millió forintot jelent.