Hagyó Miklós jelenleg Budapesten, a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézet 8. emeletének lakója. Oda azokat zárják, akik köztudottan súlyos ítéletre számíthatnak. A volt főpolgármester- helyettest különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel és hivatalos személy által elkövetett zsarolással gyanúsítják a BKV-ügyben.

A rabok régebben egyfajta VIP-részlegként is emlegették a 8. emeletet, korábban az olimpiai bajnok birkózót, Farkas Pétert is ott őrizték. Informátorunk szerint azon az emeleten fokozottabb biztonsági intézkedéseket foganatosítottak. Úgy tudjuk, Hagyó cellája penészesedik, amit az expolitikus nehezen visel.

A fogvatartott naponta háromszor étkezhet, kétszer meleg ételt kap, egyszer pedig hideget. Az étkezésre esetenként húsz percet szánhat. Információnk szerint a volt főpolgármester- helyettes viszont egyfajta diétás étrendet követelő betegséggel küzd, amit jelzett ugyan, de emiatt nem főznek neki külön. Hagyó főleg kukoricás kenyeret és rizst fogyaszt. Havonta egyszer kaphat csomagot: élelmiszert és tisztálkodó szereket.

Sajtóértesülés szerint három héttel ezelőtt a tököli rabkórházba is átszállították. Erről azonban hiába kérdeztük a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, nem adhatnak felvilágosítást, miként Hagyó egészségi állapotáról sem, mivel ez személyes adatnak minősül.

Informátorunk szerint Hagyó kórosan lefogyott, májusi letartóztatása óta negyvenöt kilótól szabadult meg. A Bors megkereste Hagyó védőjét, dr. Kádár Andrást is, aki az ügyvédi titoktartásra hivatkozva hárította el érdeklődésünket. Ugyanakkor az ügyvéd cáfolta azt a sajtóban keringő hírt, miszerint ügyfelét fizikai bántalmazás éri a börtönben-írja a borsonlie.hu