Október 15-én este valamivel 11 óra előtt a Miskolc, Selyemréti úton négy fiatal férfi megállított, majd erőszak kilátásba helyezésével felszólított – egy párjával együtt lévő – 19 éves fiatalembert, hogy adja át a nála lévő pénzt, melyet a sértett félelmében át is adott .

A támadók az ötszáz forint átvételét követően felszólították a fiatalembert kezén lévő gyűrű átadására is. Ennek a sértett eleget tenni nem tudott, ezért a négy támadó egyike megkísérelte azt az ujjáról lehúzni, majd amikor ez sem sikerült akkor egy esetben arcul ütötte a sértettet, aki ennek következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A bűncselekmény elkövetését követő egy órán belül a helyszín közelében a rendőrség elfogta majd őrizetbe vette a 15, 16 és 17 éves taktaszadai fiatalkorú, valamint 18 éves mezőzombori már nagykorú támadókat. Velük szemben a Miskolci Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, egyben kezdeményezi előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelését.