Tényleg nem akarom én bántani ezt a nagydarab, dőreséggel teli öblös férfit, de hát folyamatosan számára kozmikus távlatú szerepzavarban leledzik ő.

Miskolcon, a monumentális lenyúlások és összefonódások városában a szocialista városépítő sikerek szédítő sodrában szinte senkinek sem tűnt fel, hogy egyre többen vannak, akik helyi, városi képviselőként egyszerre döntenek helyi, városi vállalatokról és adnak ugyanezen vállalatoknak számla ellenében, pénzért tanácsot.

Vagy állnak alkalmazásban városatyaként városi cégnél: Fodor Zoltán szocialista önkormányzati képviselő és Fodor Zoltán a Városgazda KFT belvízvédelmi műszaki ellenőre ilyen ember.

(Nem olyan régen, egy személyes beszélgetés során valaki felelősségre vont, hogy miért neveztem én erkölcstelennek, ha gazdasági és egyéb szempontok alapján egyébként teljességgel indokolható módon, az ő közhasznú kezdeményezése városi támogatást kap? Csak azért mert közvetlen rokona az egyik városi fejesnek? A helyzet ennél sokkal súlyosabb, mondtam. Szerintem ugyanis addig, amíg valaki választott tisztségviselő ebben a városban, addig gyermeke, felesége, legközelebbi hozzátartozója, legfeljebb a városi kórházba járhat be, magatehetetlen betegeket tisztába rakni. Az illető rám nézett és leplezetlenül csodálkozó hangon kérdezte: Tibor, te melyik országban élsz?)

De most vissza Fodor képviselőhöz! Tehát hangsúlyozom, nem antipátia következménye, hogy őt pécéztem ki. (Állítólag Földesi, Bazin, vagy a külsős „szakértőként” alkalmazott Veres is önkormányzati cégnél dolgozik .) Sőt! Továbbra sem felejtem el értékelni azt a tényt, hogy például néhány hónappal ezelőtt, amikor Fodor Zoltán úgy látta helyesnek, nyíltan, a közgyűlés előtt volt bátorsága ellent mondani a polgármesternek.

Ám a minap Fodor képviselő a városi tévében, miközben a Városgazda KFT ellenőreként küzdött a görömbölyi árkokat benövő sással, régi és nem is olyan régi időket idéző önbizalommal tette helyére a felmerülő kérdéseket: „augusztus, szeptember hónapban kaptam (!) 200 fő munkavállalót, akivel (sic!) az árkokat, vízelvezető csatornákat kitakarítottam (!)”

Ilyenek azok, akik a közakaratot igába hajtva, helyi szocialista létükre túl sokáig voltak a helyi hatalomban.