Áramütést szenvedett és könnyebben megsérült egy középiskolás fiú, akinek a kezét osztálytársai érintették hozzá egy elektromos vezetékhez Nyíregyházán, elmondásuk szerint viccből – közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A 18-19 éves fiúk kereskedelmi gyakorlaton voltak múlt pénteken az egyik nyíregyházi nagyáruházban, ahol a raktárban lefogták egy diáktársukat, majd egy háztartási kisgép elektromos vezetékéhez érintve a kezét indukált árammal rázatták meg – mondta a százados.

A szóvivő tájékoztatása szerint a fiatalok egy elektromos citromcsavarót használtak tettük elkövetéséhez, annak facsarórészét forgatva idézték elő a feszültséget. Az áramütés miatt osztálytársuk rosszul lett, ezért az áruház alkalmazottjai mentőt hívtak hozzá. A fiút kórházba szállították, de onnan rövid megfigyelés után hazaengedték. A diák nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést szenvedett.

A három fiú ellen súlyos testi sértés kísérlete miatt indult eljárás, mivel a megalapozott gyanú szerint tettük veszélyesebben is végződhetett volna. A szombaton kihallgatott középiskolai tanulók azt mondták a rendőröknek, hogy az áramütést korábban magukon is kipróbálták, viccnek szánt tettüket pedig már megbánták.

Fülöp Gergely megemlítette: a gyanúsításban szereplő bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.